Reklama:

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opis
sucharek Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Opis
Dieta norweska stworzona została w szpitalu uniwersyteckim w Oslo przez lekarzy i specjalistów żywienia. Jest ona jedną z najnowszych i niezwykle skutecznych diet - pozwala schudnąć aż 10 kilogramów w ciągu 14 dni. Zakazane jest stosowanie jej przez okres dłuższy niż zalecane 2 tygodnie, jeśli jednak chcemy ją powtórzyć powinniśmy zrobić to dopiero po upływie miesiąca od wcześniejszego stosowania.

Rozpoczęta kuracja powinna zostać rozpoczęta od nowa. Jest to bardzo rygorystyczna dieta wymagająca od nas niesamowitej siły woli i zawziętości w dążeniu do upragnionego celu. Rzetelna realizacja programu diety pozwoli nam na koniec cieszyć się z zadowalającego efektu.

Przykładowy jadłospis diety norweskiej:

Śniadania: 1-2 gotowane jajka, herbata lub kawa (dzień pierwszy stanowi wyjątek – zjadamy 3 jajka - zawsze gotowane)
Dzień 1: II śniadanie - grejpfrut, 3 jajka, herbata lub kawa, obiad - 3 jajka, kromka chleba, surówka warzywna- bez sosów i oleju, kawa lub herbata
Dzień 2: II śniadanie - 1-2 jajka, grejpfrut, kawa lub herbata, obiad - wołowina, seler naciowy, pomidor, ogórek i inne warzywa, kawa lub herbata
Dzień 3: II śniadanie - 1-2 jajka, gotowany szpinak z łyżką jogurtu, obiad - 2 kotlety z piersi kurczaka lub jagnięciny, warzywa (jak wyżej), kawa lub herbata
Dzień 4: II śniadanie - warzywna surówka, grejpfrut, kawa lub herbata, obiad- 1-2 jajka, gotowany szpinak, biały ser, kromka chleba
Dzień 5: II śniadanie - 1-2 jajka, szpinak gotowany z łyżką jogurtu, kawa lub herbata, obiad - ryba, kromka chleba, surówka warzywna, kawa lub herbata
Dzień 6: II śniadanie - sałatka owocowa, kawa lub herbata, obiad - wołowina, pomidor, ogórki kiszone, seler naciowy, kawa lub herbata
Dzień 7: II śniadanie - zimne mięso z kurczaka lub indyka, grejpfrut, pomidor, obiad - zupa jarzynowa, drobiowe mięso, gotowana kapusta, pomidor, seler naciowy, grejpfrut, kawa lub herbata.

'Inteligentny' Sucharek. Szczerbol
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2012 11:36 PM przez sucharek.)
03-07-2012 11:35 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Sebodanka Offline
Użytkownik

Liczba postów: 135
RE: Opis
Czy ktoś się w ogóle przyznał do tej diety? Czy jest tak jak z kopenhaską - niby 'lekarze z kopenhagi', a jednak nikt się do niej nie przyznaje, bo jest naprawdę szkodliwa?

POSTANOWIENIE: DO CZERWCA -16 KG!
oraz niższy cholesterol (;
03-14-2012 12:14 AM
swinka Offline
Użytkownik

Liczba postów: 57
umarlabym gdybym musiala jesc tyle jajek Niezdecydowany

[Obrazek: ?pokaz=79564f61e44497ccb.png]
03-15-2012 05:00 PM
Dany Offline
Użytkownik

Liczba postów: 64
Moja bratowa byla na tej diecie i wytrwala te 14 dni, ale nie schudla az 10kg, jak podaja. Co prawda schudla az 6kg, ale stwierdzila, ze dla takiego wyniku to wolalaby pomeczyc sie troche dluzej na jakiejs prostszej diecie zamiast meczyc te jajka i grejpfruty. I tak ja podziwiam, ja pewnie po pierwszym dniu bym umarla muszac zjesc 5 jajek i 2 grejpfruty : (
03-17-2012 08:33 PM
Sebodanka Offline
Użytkownik

Liczba postów: 135
MNie rozwalają takie rzeczy jak "zimne mięso z kurczaka" - co to za różnica, czy zimne, czy ciepłe? Wydaje mi się, że to tylko po to, żeby nadać diecie pozór "naukowosci". Jestem nieufna wobec takich rzeczy, chyba że są to prawdziwe, rozbudowane jadłospisy.

POSTANOWIENIE: DO CZERWCA -16 KG!
oraz niższy cholesterol (;
03-18-2012 05:19 PM
swinka Offline
Użytkownik

Liczba postów: 57
no ja akurat nie cierpie zimnego miesa, czy to kurczaka czy jakiegokolwiek innego wiec jak dla mnie to jest dieta-horror, bo trzeba jest tyle upiornych rzeczy ktorych nie lubie i nie cierpie Smutny

[Obrazek: ?pokaz=79564f61e44497ccb.png]
03-23-2012 09:39 AM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polecamy:

Reklama:

roznoszenie ulotek bydgoszcz

klimatyzacja śląsk